International Military Wiki
Advertisement


Welcome

Introduction

Welcome to Defense Wiki, the free interactive online Military encyclopedia that anybody can edit!

We are currently working on 20 articles. If you've never been here before, you can find out more by checking out the About page. Need help? Please visit our Manual section. Questions? If you've got questions, you can post them at our forums, the Defensie Web Community!

Defensieweb Team Achtergrond.jpg


Onderwerpen

B-2 Spirit Bommenwerper

B-2_Spirit_Stealth_Bomber

Wat kan je verwachten: Als militaire encyclopedie hebben we een hele reeks onderwerpen zoals tanks, wapens, vliegtuigen etc.. deze onderwerpen hebben wij netjes in catogorien verzameld. Natuurlijk is het niet alleen maar tekst informatie dat wij plaatsen. We willen niet graag dat onze lezer zich gaat blind staren op alleen maar text. We proberen ook zoveel mogelijk afbeeldingen bij de artikelen te plaatsen. Het is zelfs mogelijk om filmpjes bij artikelen te plaatsen. youtube is bijvoorbeeld ook mogelijk.

klik hier om naar de onderwerpen pagina te gaan...


zelf een artikel schrijven

Defensie Web is een vrije encyclopedie en dus voor iedereen toegankelijk.
Als bezoeker kan jij ook een steentje bijdragen aan Defensieweb. Je staat vrij om zelf een artikel te schrijven en deze op defensieweb te plaatsen. Je kan zelf ook video's en afbeeldingen bij jouw artikel plaatsen. Wil je hier meer over weten bezoek dan eerst even onze handleiding.
Wil je direct beginnen dan kan je in het volgende schrijfbox al beginnen met jouw pagina titel. Om een nieuw artikel te schrijven. Start u pagina titel in de schrijfbox hieronder. <createbox> bgcolor=#C9C3AB </createbox>

Forum

thumb|250px

Ook Defensieweb heeft een forum. Het forum is bedoeld als communicatiemiddel tussen geintereseerden van defensie. Registreren is uiteraard gratis.Discussier mee over militaire onderwerpen. Ook kan je zelf een onderwerp plaatsen. Wij nodigen je dan ook van harte uit op ons forum.

klik hier om naar het forum te gaan...


Applications:Defensieweb positions

So you want to help defensieweb more succesfull? Read the content of the following positions. Before you want to apply for all functions you need atleast a military background. (sorry no kids allowed) We want to present profesional team.

  • System Operator defensieweb wiki.:read more...
  • Bureaucrat defensieweb wiki.read more...
  • Administrator Defensieweb Forum.read more...
  • Moderator Defensieweb forum.read more...


Articles from our archive

USS Nimitz (CV68)

Ussnimitz.jpg
The Nimitz-class supercarriers are a line of nuclear-powered aircraft carriers in service with the United States Navy, are the largest capital ships in the world, and are considered to be a hallmark in the United States' superpower status. These ships are numbered with consecutive hull numbers starting with CVN 68. The letters CVN denote the type of ship: "CV" is the hull classification symbol for aircraft carriers, and "N" indicates nuclear-powered propulsion. The number after the CVN means that this is the 68th "CV", or aircraft carrier.

Read more...

RAH-66 Commanche

thumb|200px De Boeing/Sikorsky RAH-66 Comanche is een geavanceerde Amerikaanse militaire helikopter bedoeld voor verkenningsdoeleinden, en uitgerust met stealth techniek. Als deze machine in dienst zou zijn genomen zou het de eerste helikopter met stealth technieken zijn, maar het project werd in 2004 afgeblazen.

Lees meer...

FN F2000

File:Fnf2000top.jpg

F2000 met EGLM

De FN F2000 werd door FN Herstal geïntroduceerd in 2001 als een multifunctioneel maar compact aanvalsgeweer. Net zoals de FN P90 is de F2000 Ambidexter en volledig uit polymeer vervaardigd.

Lees meer...
Militaire Modelbouw

artikel geschreven door:Theo Ringeling, oud militair thumb|200px Uit het aantal mailtje`s dat ik de afgelopen jaren ontving blijkt dat de DAF YA-126 (web) nogal populier was bij menig dienstplichtig militair.Het was dan ook al jaren de bedoeling er een model van te bouwen,maar dit is makkelijker gezegd dan gedaan.Het lijkt wel of de gebroeders van Doorn of in ieder geval de ontwerpers van de firma DAF een hekel aan modelbouwers hadden.Net als de YP-104 is het echt niet gemakkelijk om dit model te bouwen in de schaal 1/87.Maar uiteindelijk is het toch gelukt al zie ik er persoonlijk altijd van alles aan wat niet deugd wanneer een model klaar is.
Lees meer...


Personen uit de Militaire geschiedenis

thumb|right|200px


Yasser Arafat was een Palestijnse strijder en politicus, en samen met Yitzchak Rabin en Shimon Peres in 1994 winnaar van de Nobelprijs voor de vrede.

Hij was tot zijn dood president van de Palestijnse Autoriteit en leider van zowel het PFront voor de Bevrijding van Palestina (PLO) als van zijn voornaamste fractie Al Fatah.

Lees meer...

Newest Pages

There are no results for this report.

Advertisement